Surf Philosophies - St Tropez Gossip

Tina Rosenfink 00:00 9 Feb 2020

Sedan debutskivan har Surf Philosophies delat på sig. Duon bor inte längre tillsammans utan i Malmö respektive Los Angeles. En av dem drog verkligen det kortare strået, men vem av dem det är låter jag förbli osagt. Separerade av havet och 900 mil ifrån varandra tvingats bandet hitta andra vägar för att kunna fortsätta med musiken. Således är St Tropez Gossip ett modernt och elektroniska verk. 

St Tropez Gossip präglas av vemod, art poppens kreativitet och den surfiga inställningen till livet, vilket gör den här skivan till en somrig och lättsmält uppföljare. Det är dessvärre för mycket referenser till spelmusik och autotunade röster för att det ska göra ett särskilt intryck på mig. Emellanåt låter duon som ett svenskt MGMT post Oracular Spectacular och pre Little Dark Age, och det är kanske inte toppen. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!