Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Tina Rosenfink 00:00 10 Jul 2020

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Det låter inte riktigt som “vanliga” Surf Philosophies, men eftersom ingenting är som vanligt, behöver inte duons samarbetspraxis vara det heller. I presstexten skriver han nästan ursäktande “I wanted to make something loose and gross and I started thinking about unpleasant words and sounds. I had this desire to recreate the feeling one has when speaking or listening to words just as one falls asleep.” 

Men själv känner jag att musiken återspeglar en ljuvlig dröm snarare än ett besvärlig insomnande. Det är visserligen en del non-sense och lummiga ljudslingor, men utan den minsta antydan till obehag. Bland många fina spår är Ann don’t cry och Go where and do what favoriterna. Jag tycker att Surf Philosophies alltid ska flyta runt i detta stadie av REM-sömn. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Henly - For All That Is Little In Me

Vad en visar upp för sin omvärld kan variera, både till storhet och sanningshalt. Ibland skiljer sig kanske det allra mesta. Och när vi väljer att gå hem, är det för att plocka upp små skärvor som ingen annars ser.