Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Tina Rosenfink 00:00 10 Jul 2020

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Det låter inte riktigt som “vanliga” Surf Philosophies, men eftersom ingenting är som vanligt, behöver inte duons samarbetspraxis vara det heller. I presstexten skriver han nästan ursäktande “I wanted to make something loose and gross and I started thinking about unpleasant words and sounds. I had this desire to recreate the feeling one has when speaking or listening to words just as one falls asleep.” 

Men själv känner jag att musiken återspeglar en ljuvlig dröm snarare än ett besvärlig insomnande. Det är visserligen en del non-sense och lummiga ljudslingor, men utan den minsta antydan till obehag. Bland många fina spår är Ann don’t cry och Go where and do what favoriterna. Jag tycker att Surf Philosophies alltid ska flyta runt i detta stadie av REM-sömn. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.