Superorganism - Superorganism

Patrik Forshage 00:00 1 Mar 2018

Superorganism är ett ungt och spretigt kollektiv med åtta personer som lever, spelar in och själva producerar sitt debutalbum i sitt hus i utkanten av London. I deras vilda samplingsäventyr är Devo, MGMT och The Avalanches deras minsta gemensamma nämnare, men i här finns också inspel av arroganta Martina Topley Bird-influenser och gullig tuggummipop i rakt nedstigande led från Bananarama, och bakom surrande synthar kan man hitta både ekande Lee Hazlewoodska ökenarrangemang och mörk rytmisk electronik.

I det självbetitlade programförklaringsspåret SPRORGNSM brister fördämningarna helt och låten drunknar i ljudmassorna, men det vägs ledigt upp av den modernt smarta och medryckande glädjen och lekfullheten i It’s All Good och Something For Your M.I.N.D.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!