Stillborn - Nocturnals

Christoffer Bertzell 00:00 27 Oct 2017

Det är svårt att vara övertygande som gotisk skräckberättare när miljön inte är trovärdig. Stillborn ger det ett ärligt försök och drar av en del tuffa Danzig-riff till Kari Hokkanens baryton, men varken hans röst eller albumets produktion kan bära fram känslan som avses förmedlas. Kari Hokkanen låter allt som oftast forcerad och osäker medan bandet famlar i ett skramligt mörker. Vad som hade behövts är en producent som hade kunnat införa en större trovärdighet i de teman som underbygger den skräckfilmsartade stämningen, men också ett sound som bär mer karaktär än denna enkla garageatmosfär.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.