Steso Songs - Utomjording hon

Tina Rosenfink 00:00 12 Dec 2019

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland. 

Det genomgående tema på Utomjording hon är att inte tillhöra och leta efter vägen hem. Steso Songs skriver så fint i pressmeddelande om just det: “Fortsätta att inte le, att inte ha ”utstrålning”, att hålla fast vid att man får göra vad fan man vill på scen”. Älskar att inte vara till lags, eller “fuck politeness” som de säger i podden My Favorite Murder.

Musiken i sig ligger någonstans mellan drömpop och diskbänksrealism, vilket vi redan vet är en dunderkombo tack vare pionjärer som Little Jinder och Hanna Järver. Jag e full, är skivans bästa låt, men kanske främst för den underbara stavningen. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.

Hanna Järver - Tusen täta lögner in

Hör och häpna! Hanna Järver är artisten som vi ungdomar förtjänar. Åtminstone om vi ska tro det som skrivits om henne i media. Resonemanget: en ung (!) artist som skriver och producerar sin musik själv, med välskrivna texter på svenska och ett någorlunda unikt sound. En bristvara helt enkelt. Många av de största svenska popartisterna är ju snart 40. Vi behöver nytt blod, vilken tur att vi har Hanna Järver.

John Riggebo – Krossa kuken krossa mig

John Riggebo har alltid gjort väldigt nedskalad musik. Väldigt alternativt, ibland svårtillgängligt och naket. Nytt för den här gången är ett elektroniskt sound vi inte riktigt hört förut. Riggebo är främst känd för sin retliga poesi. 
 
Sångaren har en autotunad röst. Han sjunger över minimalistiska kompositioner med distade syntar, nästan i stil med chipmusik, genren där man hämtar ljuden från gamla spelkonsoller som Gameboy och Nintendo.