Steso Songs - Utomjording hon

Tina Rosenfink 00:00 12 Dec 2019

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland. 

Det genomgående tema på Utomjording hon är att inte tillhöra och leta efter vägen hem. Steso Songs skriver så fint i pressmeddelande om just det: “Fortsätta att inte le, att inte ha ”utstrålning”, att hålla fast vid att man får göra vad fan man vill på scen”. Älskar att inte vara till lags, eller “fuck politeness” som de säger i podden My Favorite Murder.

Musiken i sig ligger någonstans mellan drömpop och diskbänksrealism, vilket vi redan vet är en dunderkombo tack vare pionjärer som Little Jinder och Hanna Järver. Jag e full, är skivans bästa låt, men kanske främst för den underbara stavningen. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.