St Vincent - Masseduction

Sophie Winberg 14:52 13 Oct 2017

Det finns aldrig någon tvekan i Anne Clarks musik. Hon stormar ut ur högtalarna och väjer inte för någon. Hon rör sig mästerligt mellan genrer - ramlar ut ur klubben, upp bland elgitarrerna och vidare in i en rökig jazzbar. St Vincent omfamnar allt som får hennes budskap att nå fram. Det är modern pop av någon som växt upp med Bowie och Prince.

Masseduction har hon dessutom jobbat med Jack Antonoff, som på sistone skapat musikmagi gång på gång med ett gäng kvinnliga soloartister. Tillsammans kör de över oss med ett självsäkert, medvetet och stort sound. Men plattan rymmer också fantastiska ballader som New York och Smoking Section. Clarks röst får utrymme att brista och kämpa bland snåriga poetiska textrader.

Det är antagligen St Vincents bästa verk hittills.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!