St Vincent - Masseduction

Sophie Winberg 14:52 13 Oct 2017

Det finns aldrig någon tvekan i Anne Clarks musik. Hon stormar ut ur högtalarna och väjer inte för någon. Hon rör sig mästerligt mellan genrer - ramlar ut ur klubben, upp bland elgitarrerna och vidare in i en rökig jazzbar. St Vincent omfamnar allt som får hennes budskap att nå fram. Det är modern pop av någon som växt upp med Bowie och Prince.

Masseduction har hon dessutom jobbat med Jack Antonoff, som på sistone skapat musikmagi gång på gång med ett gäng kvinnliga soloartister. Tillsammans kör de över oss med ett självsäkert, medvetet och stort sound. Men plattan rymmer också fantastiska ballader som New York och Smoking Section. Clarks röst får utrymme att brista och kämpa bland snåriga poetiska textrader.

Det är antagligen St Vincents bästa verk hittills.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Jim James – Tribute To 2

Jim James har gjort det till en vana att släppa ifrån sig soloalbum, sidoprojekt och coveralbum mellan sina mer ambitiösa My morning Jacket-album, och här fokuserar han på sent 60-tal och tidigt 70-tal. Han blandar välkända sånger som The Beach Boys I Just Wasn’t Made for These Times och en djupt sorgsen akustisk tolkning av Sonny & Chers Baby Don’t Go med mer udda val från tidigare eller senare delar av nittonhundratalet, från Irving Berlin till Abbey Lincoln. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!