St Andreas - Blod och ben

Patrik Forshage 00:00 4 Sep 2017

Med omfattande ordflöde, stora pretentioner och romantiserande exotiseringar vill St Andreas få oss att tänka på Markus Krunegård och ännu mer Reeperbahn cirka Marrakesh. Men de snubblar alldeles för ofta över fraserisering och ambition, och eftersom de är artiga mot varandra i bandet får alla lika stort utrymme. Det gör att de alldeles för ofta släpper igenom ofärdiga låtar, malplace-gitarrsolon och socialrealistiska övertydligheter som istället för deras förebilder låter som Mörbyligan.  

Mullrande Brott mot griftefriden däremot andas Commando M Pigg och gör att man kan ha överseende med några av mer tungfotade snedstegen. I den finns både intensitet och dramatik, och om St Andreas utvecklar den sidan vidare går det att ha förhoppningar på framtida album.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.