Southern Avenue - Southern Avenue

Patrik Forshage 22:13 4 Jul 2018

Skivbolagsnamnet på etiketten är förstås prestigefyllt, men det är långtifrån någon kvalitetsstämpel. För Southern Avenue ramlar ner i varenda retrosoulfälla på sin debut, som nu släpps i Europa mer än ett år efter att den först kom ut i USA. 

Bandet är Ihopsatt av den israeliske Steve Cropper-tillbedjaren Ori Naftaly, som lyckas utmärkt med en habil och svängig kompgitarr värdig hans förebild hela skivan igenom. Men frestelsen att anställa den tonsäkra och djupröstade Idolsångerskan Tierinii Jackson blev för stor, och även om hon kan göra rimliga Janis Joplin- och Irma Thomas-härmningar saknas konsekvent känsla och engagemang i rösten. Och det där med att anställa ekvilibristiska Rytmusklasskompisar som rymsektion var ett misstag lika avgörande som bandledarens vilja att dessutom visa upp sin solo-skicklighet (”jomen minst ett solo per låt är väl inte för mycket begärt?”). Det sänker soulfaktorn långt under det acceptabla, och varken en fläskig blåssektion eller en helt ok tolkning av Ann Peebles Slipped Tripped and Fell in Love räcker för att ens börja väga upp. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!