Southern Avenue - Southern Avenue

Patrik Forshage 22:13 4 Jul 2018

Skivbolagsnamnet på etiketten är förstås prestigefyllt, men det är långtifrån någon kvalitetsstämpel. För Southern Avenue ramlar ner i varenda retrosoulfälla på sin debut, som nu släpps i Europa mer än ett år efter att den först kom ut i USA. 

Bandet är Ihopsatt av den israeliske Steve Cropper-tillbedjaren Ori Naftaly, som lyckas utmärkt med en habil och svängig kompgitarr värdig hans förebild hela skivan igenom. Men frestelsen att anställa den tonsäkra och djupröstade Idolsångerskan Tierinii Jackson blev för stor, och även om hon kan göra rimliga Janis Joplin- och Irma Thomas-härmningar saknas konsekvent känsla och engagemang i rösten. Och det där med att anställa ekvilibristiska Rytmusklasskompisar som rymsektion var ett misstag lika avgörande som bandledarens vilja att dessutom visa upp sin solo-skicklighet (”jomen minst ett solo per låt är väl inte för mycket begärt?”). Det sänker soulfaktorn långt under det acceptabla, och varken en fläskig blåssektion eller en helt ok tolkning av Ann Peebles Slipped Tripped and Fell in Love räcker för att ens börja väga upp. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!