Son Volt — Union

Patrik Forshage 00:00 29 Mar 2019

På senare år har Jay Farrar hamnat rejält i skuggan av sin gamla Uncle Tupelo-kollega Jeff Tweedy. Det beror sannolikt på att Farrars Sol Volt sticker ut mindre med sin konventionellt klingande The Byrds-countrypop än vad äventyrligheterna och nyskapandet i Tweedys Wilco och andra aktiviteter. Det kan nämligen inte handla det minsta om kvaliteten på sånger, för de protestsånger Farrar skrivit här är på samma höga nivå som till exempel The Jayhawks sena mästerverk Rainy Day Music. Avslutande The Symbol är ett empatiskt inlägg i den amerikanska invandringsdebatten som det är lätt att sympatisera med, och överhuvudtaget är det synnerligen välskrivet, välsjunget och välspelat. Men det överraskar aldrig, det griper inte tag eller skakar om på det där sättet som Wilco brukar göra.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.