Snapped Ankles - Stunning Luxury

Tina Rosenfink 00:00 10 Mar 2019

“The second full-length release for the British "punktronica" band was mixed by Danalogue” är det första jag läser när jag säker på Snapped Ankles skiva Stunning Luxury. “Punktronica” är ett ord jag med glädje är obekant med, för det finns knappt något töntigare än att hitta på den typen av ord för att beskriva musik.

Stunning Luxury låter som en uppvarvad version av Talking Heads och jag tycker man hör lite Ramones-influenser. Det här är en skiva som får pulsen att stiga rejält. Tusen tankar snurrar i hjärnan när jag lyssnar på majoritet av spåren på skivan, men när jag hör  Three Steps to a Development, undrar jag mest varför det låter såhär? Den här typen av elektronisk och experimentell rock är som Snapped Ankles skapat är oerhört stressande och tråkig att lyssna på. Ibland är less is more.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Arre! Arre! —Tell Me All About Them

Tillsammans med en föränderlig bandkonstellation i Malmö spelar Katja Nielsen och Anna Palmer skitförbannad punk. I titelspåret använder de allt från Frida Kahlo till Tonya Harding för att slå mot patriarkatet, och med låtar som His-Story Moves In Circles manifesterar de sin feministiska agenda.