Smokescreens - A Strange Dream

Anna Bjermqvist 00:00 2 Nov 2020

Jag har lite svårt för musik som tar alltför tydlig inspiration av gamla giganter i branschen. Jag förstår att man tar efter de stjärnor som lyser allra starkast på den musikaliska himlen, men det är synd när inspirationen övergår till att låta som ett dåligt coverband. Så tenderar fallet att vara med indiebandet Smokescreens nya platta A Strange Dream.

Lou Reed har en karaktäristisk stämma som de flesta musikintresserade känner igen på några sekunder. Att Velvet Underground har hänfört många indiekids är mer regel än undantag. Det blir inte minst tydligt här, där Smokescreens sångare låter som en Lou Reed-imitatör i låten I Love Only You.

Bandet har potential. Vissa av melodierna är medryckande och då mår man bra av att lyssna på Smokescreens. Dock varierar spåren i kvalitet. De måste våga släppa sargen och göra sin egen grej. När de gör det så kommer jag lyssna.  

 

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.