Smash Into Pieces - Arcadia

Christoffer Bertzell 00:00 9 Sep 2020

Efter att ha dykt djupt ner i popvärldens melodier med 2018 års Evolver, tar sig svenska Smash Into Pieces upp till ytan igen, för att dra in några behövliga andetag av rock igen. Men trots denna revitaliserande syreinjektion är det ibland ändå svårt att avgöra om bandet ska beskrivas som pop eller rock i dag, men det är också detta som är deras styrka.

När bandet började att lämna sin metalliska postgrunge på starka Rise and Shine från 2017, blev bandet först på riktigt intressant. Arcadia tar och kombinerar dessa två senaste alster på ett mycket pricksäkert vis där melodier av Taylor Swift-snitt i ett Nickelback-melodier med The Midnight-syntar över groove som syr ihop nyanser av elektronisk RnB till arenarock. Precis när du trott att du börjat fatta bandets riktning överraskar dem dig med en ny smittsamt katchig dänga.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.