Smash Fashion - Rompus Pompous

Patrik Forshage 00:00 12 Jun 2018

Smash Fashion meny består bredbenta riff och rättfram kött-och-potatis-rock’n’roll tillagad enligt recept senast uppdaterade 1974. Med de förutsättningarna beror kvalitetsnivån helt på hantverket, och det behärskar bandet till fulländning. De väver in Thin Lizzy-gitarrer, The Faces-rumlar, glamrockar som Slade och grabbflabbar tidstypiskt åt inte särskilt subtila sexuella omskrivningar - The Proper Way to Eat A Muffin, någon? - lika bra som någonsin band som the Quireboys. Till avslutande Smiles And Daggers har de öppnat plånboken och engagerat David Bowies gamla pianist Mike Garson, och även om det innebär att låten får en jazzantydan som inte finns tillstymmelse till någon annanstans i Smash Fashions partyrock lockar det personer som undertecknad till extra lyssnande.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kamasi Washington - Heaven and Earth

Med sin musikaliska nyfikenhet, bredd och briljans finns få samtida musiken lika spännande, lika akut angelägna som Kamasi Washington. Och med sin bakgrund hos Kendrick Lamar, sina mäktiga kaftaner och missionen att vända sig till en otålig Spotifygeneration med mäktiga temaalbum fulla av tio minuter långa improviserade jazzstycken är han så hipp att det gör ont. 

The Orb – No Sounds are Out of Bounds

Engelska The Orb brukar utnämnas till grundarna av ambient house, det vill säga den genre som ofta, lite nedsättande, kallas för hissmusik. Chill, loungig electro, med sampliga konstmusikinslag, naturljudsingredienser och en slött lunkande känsla. Men idag gör Alex Paterson, bandets enda permanenta medlem sedan starten för trettio år sen, inte direkt något vare sig revolutionerande eller nyskapande. På den här skivan har han frångått minimalismen, och samarbetat med ett helt gäng musiker, vilket märks främst på de olika vokala inslagen.

Virginia Wing - Ecstatic Arrow

Alldeles för få band nämner Holger Czukay bland sina topp-tre-influenser, och bara det gör den här duon är värd uppmärksamhet. Påverkan av hans försök till pophits - Cool in the Pool och The Photo Song är särskilt angelägna i den kategorin - är påtagliga i poplåtar som The Second Shift