Slowthai – Tyron

Morgan Storesund Skarin 00:00 12 Feb 2021

Slowthais andra album döpt efter rapparens riktiga förnamn är en inåtvänd resa där rapparen reflekterar över sin frustration under uppväxten och depression i den stillsamma corona-tillvaron. Albumet är uppdelat i två sidor. En tyngre och argare del. En mjukare och mer inåtvänd del. Den första sidan av albumet domineras av tung bas och smattrande trapbeats, den andra av lugnare produktioner.


Tyron överger de punkiga influenserna från debuten. Istället har Slowthai gått för ett rakare hiphopsound. Rapparens expressiva stil mår som bäst när det finns ett tempo musiken, något typ av kaos. Det var också det som gjorde Nothing Great About Brittain så bra. Den första “arga” delen av Tyron fortsätter i den något kaotiska andan. Men när den lugnare sidan tar vid, hamnar Slowthai på okänt vatten. Det träffar stundtals rätt, men försöken att vara mjuk och inåtvänd kan också kännas något ansträngda och onaturliga.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt.