Skepta – Ignorance is bliss

levi hielle-bergstrom 00:35 3 Jun 2019

Skepta är inte enbart en MC. Sedan hans senaste skiva Konnichiwa har han blivit pappa, startat märket MAINS och varit med på GQs omslag tillsammans med Naomi Campbell. Gränsen mellan att vara artist och att vara allmän tastemaker har blivit svårare att se och därför kommer Ignorance is bliss med perfekt timing. Han har tidigare satt ribban högt och andra brittiska artister har precis börjat komma ikapp. Dave, SlowThai och J HUS har alla visat sig vara värdiga konkurrenter. Men med Ignorance is Bliss är det återigen tydligt vem som leder den brittiska hiphopscenen framåt. 

Singeln Bullet from A Gun gav mig tidigt höga förväntningar på albumet. Det repetitiva och melodiösa beatet förde tankarna till grimens tidiga dagar. När albumet nu är här står det klart att låtar som Same Old Story och Redrum springer ur samma tradition. De låter som något XTC skulle kunna producera till Ruff Sqwad på 00-talet. Med andra ord oerhört bra. 

Ignorance is Bliss är ett offensivt album. You Wish, Gangsta och Pure Water är några exempel på hårda grimelåtar som tar plats. Glow in the dark är ett försvarstal med politiska undertoner, vilket är ovanligt för Skepta. 

På sitt femte album lyckas Skepta hävda sig. Han lever upp till de höga förväntningar som finns på honom. Love Me Not är albumets bästa låt och Greaze Mode kommer förmodlig dominera sommarens klubbgolv. Skepta är fortfarande vassare än många av sina konkurrenter och hans multitasking verkar inte gå ut över musiken.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

ZEM - Want U To Know

ZEM, bestående av sångerskan Ayla och producentduon Broke ’N Tipsy, är en trio i startgroparna av sitt samarbete. Musikkollektivet introducerades nyligen på Hotell Nöjesguiden under Way Out West, och deras sex spår långa debut-EP består av skön Ambient. Här trängs de tre sedan tidigare släppta singlarna Mama Baba, Won’t Wait och Everyday med lika många nya spår.