Singlar i sommar

Tina Rosenfink 00:32 23 Jul 2019

Visst är det skillnad på singlar och sommarsinglar. Sommarsinglar kan tonsätta en hel årstid, och lång fram i tiden när vardagen är ett iskallt elände kan en låt slussa tillbaka en till härligare tid. Här är några som kommer representera sommaren 2019 för mig, kanske för alltid. 

Alex Cameron - Divorce

Kunde inte tänka mig ett bättre släpp än Divorce nu i sommar. Inte för att jag har skiljt mig, utan att Alex Cameron fortsätter överträffa sig själv. När jag var på semester i Kroatien sa mina kompisar “nej nu räcker det” när jag spelade den för hundrade gången. 


Pacific Wave - Ride My Bike

Sista singeln inför det stundande albumet Youngster som släpps i höst. Enligt bandet själva handlar den om sånt som sker när solen varit nere och vänt och sista bussen hem slutat gå.

Amason - Samlaren

Första låten på svenska och med Gustav Ejstes på sång i den här albumkampanjen. Tycker den har något så romantiskt över sig, men vid närmare eftertanke så är jag också en samlare av rang. Ni ska bara se hur många kristaller och böcker jag har hemma. 

 

Förutom de här tre panglåtarna har jag satt ihop en liten spotifylista med 15 nya sommarsläpp.  

 
https://open.spotify.com/playlist/4beRec1iJy8fJe4ECCbmO6

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.