Singlar i sommar

Tina Rosenfink 00:32 23 Jul 2019

Visst är det skillnad på singlar och sommarsinglar. Sommarsinglar kan tonsätta en hel årstid, och lång fram i tiden när vardagen är ett iskallt elände kan en låt slussa tillbaka en till härligare tid. Här är några som kommer representera sommaren 2019 för mig, kanske för alltid. 

Alex Cameron - Divorce

Kunde inte tänka mig ett bättre släpp än Divorce nu i sommar. Inte för att jag har skiljt mig, utan att Alex Cameron fortsätter överträffa sig själv. När jag var på semester i Kroatien sa mina kompisar “nej nu räcker det” när jag spelade den för hundrade gången. 


Pacific Wave - Ride My Bike

Sista singeln inför det stundande albumet Youngster som släpps i höst. Enligt bandet själva handlar den om sånt som sker när solen varit nere och vänt och sista bussen hem slutat gå.

Amason - Samlaren

Första låten på svenska och med Gustav Ejstes på sång i den här albumkampanjen. Tycker den har något så romantiskt över sig, men vid närmare eftertanke så är jag också en samlare av rang. Ni ska bara se hur många kristaller och böcker jag har hemma. 

 

Förutom de här tre panglåtarna har jag satt ihop en liten spotifylista med 15 nya sommarsläpp.  

 
https://open.spotify.com/playlist/4beRec1iJy8fJe4ECCbmO6
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.