Silvana Imam – Helig Moder

Armani Maleh 00:00 15 Feb 2019

Reflexmässigt vill jag använda olika väderförhållanden för att beskriva Silvana Imams nya skiva. Att hon är en naturkraft har ingen missat och att beskriva hennes nya skiva med ”det blåser, det stormar, det skiner” fungerar klockrent, men känns inte riktigt rätt. Det är ett nytt kapitel som förtjänar egna verb.

Döpt till Helig Moder tar albumet lyssnaren under sina vingar och gör precis allt det där som en moder ska göra. Hon omfamnar, hon stöttar. Hon utforskar, hon berättar. Hon blöder, hon tröstar. Berättar historier som man inte bett om, men alltid behövt höra. Ger allt av sig själv, villkorslöst. 

Med åren har vi lärt oss att allt Silvana Imam gör är av oerhört god kvalitet. På Helig Moder visar hon upp mer melodiska låtar än tidigare, mer sång än tidigare med samma fläckfria produktion och vass lyrik. Och som att det inte kunde bli bättre gästar även Ozzy, Khan-Ji, 070shake, Beatrice Eli och Fricky albumet. Helig Moder påminner mig om att tacka min mamma för allt hon har gjort för mig. I samma veva måste vi tacka Silvana Imam för detta album, för det här är något heligt.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera