Shannon Lay - August

Tina Rosenfink 00:00 25 Aug 2019

Albumets namn syftar till en augusti för två år sedan när Shannon Lay sa upp sig från jobbet för att hänge sig helt och hållet till musik. En gång i tiden gjorde jag detsamma, sa upp tryggheten från mitt trista kontorsjobb för att börja skriva på heltid, så jag vet hur fruktansvärt läskigt och underbart frigörande det är. Den här skivan är resultatet av hennes mod.

Musiken är folk-poppig på det snällaste av vis, som en vaggande barnvisa med inslag av mystiska episoder och oroliga stråkar. Men precis som med barnvisor är det här verket väldigt långsamt och upprepande. Rastlösheten kommer krypandes och sångerna flyter ihop till en enda lång melodi. Med det sagt finns det några guldkorn som lyfter skivan. De låtar som förtjänar att bli omnämnda är titelspåret August, Unconditional och Something On Your Mind. I sitt pressmeddelande skriver Lay “it was exactly what I never knew it would be” när hon ombeds att beskriva slutprodukten, och jag kan inte låta bli att tänka att en riktning eller idé skulle gjort helhetsbilden gott. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.