Say Lou Lou - Immortelle

Tina Rosenfink 11:55 26 Oct 2018

Say Lou Lous album Immortelle är en bris på stranden, film noir och gamla James Bond-soundtrack.

Det finns något otroligt sensuellt och sorgset över sångerna som omsluter mig. Say Lou Lou har varit på en musikalisk upptäcktsfärd och Immortelle är beviset på att de kan göra precis vad de vill.

Skivan är frigörande, vacker och jag vill åka bil med öppna fönster längst med Boulevard de Bacon i Antibes med suset av Under the Milky Way.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

School of Language - 45

Albumtiteln syftar inte på vinylskivans rotationshastighet utan på ordningsnumret för USA:s nuvarande president. Som en sidosysselsättning mellan skivorna tillsammans med sin bror i Field Music har David Brewis nämligen gjort ett funkalbum om Donald Trump, och i samband med Trumps statsbesök i Storbritannien i början av juni snabbsläpptes 45 som download innan juli när vinylen hann pressas upp. Viljan till den sortens demonstration är begriplig, särskilt när den är så väl genomförd som här.

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.