Sarasara – Orgone

Sara Berg 00:00 7 Jul 2019

Efter sin debut-EP sajnades franska Sarah Filleur till Björks skivbolag. Efter sin debutskiva Amor Fati utnämndes hon till en av femtio ”rising stars” av The Guardian och nu kommer uppföljaren Orgone. Om man på förra skivan kunde höra spår av den techno hon förr brukade spela som dj, är den nu i princip bortsorterad. Detta är istället ganska snäll radiopop, med inspiration av fransk rap, r'nb och souliga ballader. Det är dessutom betydligt mer sång, på omväxlande franska och engelska, där parallellerna närmast kan dras till Aaliyah och Destiny's Child i indietappning. Det är egentligen bara Tinkertoy som har lite edge, med sitt släpiga och opolerade sound. I övrigt är det för putsat och intetsägande.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet.