Santa Cruz - Bad Blood Rising

Christoffer Bertzell 00:00 6 Nov 2017

För att vara ett ungt band som säger sig hylla 80-talsidealet från den sleaziga L.A.-scenen är Santa Cruz förhållandevis moderna. Nog för att de på sin debut lät som att de hade kunnat dyka upp i svallvågorna av Crash Dïets framgångar 2005, men än så länge har inte dessa finska grabbar känslan för att skriva hitlåtar. På sin uppföljare finns det glammiga tongångar men det är uppenbart att de nya influenserna brås på den obehagligt moderna metalscenen som tar ton i Nordamerika och Storbritannien genom band som Bring Me The Horizon och Asking Alexandria. Detta ängsligare midtemposound åstadkommer bara en större brist på attityd.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kiran Leonard - Western Culture

Western Culture är den 23 åriga Kiran Leonards 17:de (!) album. Han släppte sitt första skiva utan ett skivbolag 2009, dvs. när han var 14 år (!). Och hans stora debut Bowler Hat Soup kom 2012, en skiva där han spelar 20 (!) olika instrument. Det är galet. Och svindlande. Jag måste samla mig lite. 

Peter Bjorn and John - Darker Days

När Peter Bjorn and John återvänder till sina rötter och ger varandra fritt utrymme på ett album när låtskapandet skett individuellt och fördelats jämlikt mellan medlemmarna blir resultatet naturligtvis spretigt.