Santa Cruz - Bad Blood Rising

Christoffer Bertzell 00:00 6 Nov 2017

För att vara ett ungt band som säger sig hylla 80-talsidealet från den sleaziga L.A.-scenen är Santa Cruz förhållandevis moderna. Nog för att de på sin debut lät som att de hade kunnat dyka upp i svallvågorna av Crash Dïets framgångar 2005, men än så länge har inte dessa finska grabbar känslan för att skriva hitlåtar. På sin uppföljare finns det glammiga tongångar men det är uppenbart att de nya influenserna brås på den obehagligt moderna metalscenen som tar ton i Nordamerika och Storbritannien genom band som Bring Me The Horizon och Asking Alexandria. Detta ängsligare midtemposound åstadkommer bara en större brist på attityd.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!