Sam Florian - Avocado Daydream

Tina Rosenfink 00:00 29 Jun 2020

Vid första anblick är Sam Florian en Mac DeMarco-look alike med platt kepsskärm och pastellig retroestetik. Men till min stora förtjusning är Avocado Daydream inte en försvenskad eller försämrad version av Salad Days - även om vissa likheter finns. Sam Florian är såklart sin egna person, men visst har DeMarco banat vägen för stilistiken.

På 25 minuter hinner Sam Florian visa upp mycket. Avocado Daydream må vara kort (eller precis lagom lång), men en nödvändig bris i hettan. Det är en luftig produktion i sävligt tempo och med försiktiga framtidsförhoppningar. Han skriver fint om sånt som intresserar honom och jag googlade absolut upp bilder på Fender Mustang. 

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Summer Walker – Life On Earth

Efter debutalbumet Over It stod det klart att Atlanta hade fått en ny r&b-drottning. Summer Walkers inkännande slow jams har inte bara charmat fans världen över, hela OVO med Drake i spetsen har också fastnat. Det märkets inte minst när Drake hoppade på remixen av Summer Walkers magiska Girls Need Love. Men att bli känd över natt är inte lätt. I slutet av förra året ställde Walker in majoriteten av spelningarna på sin turné på grund av sin sociala ångest. Hon hintade också om att hon var klar med musiken för gott via sin Instagram.

The Jayhawks — Xoxo

Som inget annat band har The Jayhawks ingredienserna för att vara ett nytt The Band. Den genuina hantverksskickligheten. De musikaliska rötterna och en bredd som är häpnadsväckande. I Gary Louris en frontperson med gudabenådad förmåga att skriva till synes enkla midtempolåtar som redan i första strofen fångar med sin unika känslokrok, och som kryddas av ultimata vokalstämmor. En låtkatalog som därmed är fylld av klassiker och borde-vara-klassiker.

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!