Sam Florian - Avocado Daydream

Tina Rosenfink 00:00 29 Jun 2020

Vid första anblick är Sam Florian en Mac DeMarco-look alike med platt kepsskärm och pastellig retroestetik. Men till min stora förtjusning är Avocado Daydream inte en försvenskad eller försämrad version av Salad Days - även om vissa likheter finns. Sam Florian är såklart sin egna person, men visst har DeMarco banat vägen för stilistiken.

På 25 minuter hinner Sam Florian visa upp mycket. Avocado Daydream må vara kort (eller precis lagom lång), men en nödvändig bris i hettan. Det är en luftig produktion i sävligt tempo och med försiktiga framtidsförhoppningar. Han skriver fint om sånt som intresserar honom och jag googlade absolut upp bilder på Fender Mustang. 

 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.