Salem Al Fakir - Ignore This

Patrik Forshage 05:00 9 Mar 2010


Avvägningen mellan hip kontra folklig har aldrig bekymrat Salem Al Fakir. På gott och ont. Efter en första briljant soulindie-ep har han nämligen flörtat så mycket med de bredaste lagren att han nu utan ansträngning promenerar hem en melodifestivalseger. Men samtidigt kastar han sig upp i klubbpopöverraskningen Backseat på P3 Guld, och melodifestivaluppmärksamheten omsätter han i den här mörka och rätt svåra electronican med både hårda klubb- och mäktiga symfoniansatser (och en euforisk popbagatell som undantag och avrundning). Det är nog dags att ge upp sökandet efter logik i den här mannens karriärval, och istället konstatera att det här är hans i särklass bästa album. Men skulle han få lust överträffar han det i en handvändning.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Pixies – Beneath the Eyrie

I sex år - från debuten 1987 och fram till sin splittring 1993 - var Pixies själva sinnebilden för amerikansk coolness. Vare sig de förde som mest oväsen eller maskerade de smartaste popsångerna med feedback och hög volym landade de rätt, och den sprakande relationen mellan Black Francis och Kim Deal antände konsekvent de precis rätta stubintrådarna.