Salem Al Fakir - Ignore This

Patrik Forshage 05:00 9 Mar 2010


Avvägningen mellan hip kontra folklig har aldrig bekymrat Salem Al Fakir. På gott och ont. Efter en första briljant soulindie-ep har han nämligen flörtat så mycket med de bredaste lagren att han nu utan ansträngning promenerar hem en melodifestivalseger. Men samtidigt kastar han sig upp i klubbpopöverraskningen Backseat på P3 Guld, och melodifestivaluppmärksamheten omsätter han i den här mörka och rätt svåra electronican med både hårda klubb- och mäktiga symfoniansatser (och en euforisk popbagatell som undantag och avrundning). Det är nog dags att ge upp sökandet efter logik i den här mannens karriärval, och istället konstatera att det här är hans i särklass bästa album. Men skulle han få lust överträffar han det i en handvändning.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.