Röyksopp – Profound Mysteries II

Love Carbin 13:01 19 Aug 2022

Röyksopp för tankarna till något vagt samröre med Robyn. Googlar. Juste, det är Do It Again som de gjort med henne - toppen! Tydligen håller de på rätt mycket. En isländsk elektronisk duo alltså. Men deras senaste skiva Profound Mysteries II är varken “profound” eller något “mystery”.

Det är lite elektronisk dansmusik som jag glömmer så fort jag lyssnat. Det är inte det att det nödvändigtvis är så dåligt. Men man glömmer det man hör och så längtar man till att lyssna på Daft Punk istället. Dessutom är det som om att alla låtar innehåller någon ingrediens som bara förstör helheten. Och alla låtar är alldeles för långa!

Nä, det var mycket negativt här. Men det är bra också: Denimclad Baboons är en trip-hoppig danslåt som jag gärna hade hört på dansgolvet. Let’s Get it Right är en slående avskalad och drömmig danspoplåt som är toppen!

Överlag låter alla beats fantastiskt: de klingar akustiskt och slagen är varma och fylliga. Men förutom några pärlor är det här med största sannolikhet ett album som jag kommer att glömma.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner