Ros – Peaches N Cream

Armani Maleh 00:00 17 Dec 2018

Väntan på Ros debutalbum har varit lång, men är definitivt värd det. Tillsammans med producenten Von Haartman har de lyckats skulptera fram ett helt nyskapande sound.

Den bubblande trapen är byggd med precision och det borde vara alla nya artisters dröm att hitta ett så unikt sound redan vid första albumet. Det tio spår långa albumet präglas av kärlek, målmedvetenhet och självrespekt, i en genial kombination med hennes ärliga och enkla språk. 

Exempel: på Que ringer Lorentz som vill ta med Ros ut för att äta ostron och dricka champagne på Stureplan. Vidare på samma låt ber hon om ursäkt till sin mamma för att hon inte kan komma hem, med anledningen att hon har lagt lönen på skor. Skönt att hon iallafall har gjort sig hemmastadd i sin musik.

Självförtroendet hörs i rösten och märks i den tighta produktionen. Vissa låtar är så gulliga och romantiska att de borde lämna en sockersöt avsmak i munnen men är istället sexiga och osande coola. Alice Deejay ikoniska Do You Think You’re Better Off Alone-hook får nytt liv på avslutande låten Say Yeah, och helt ärligt, vem lyckas med det 2018 om inte Ros.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Avey Tare - Cows on Hourglass Pond

Avey Tare, mest känd som grundaren av bandet Animal Collective, är aktuell med sin tredje soloplatta. Jag känner Avey Tare genom hans otroliga projekt Avey Tare's Slasher Flicks där han tillsammans med Angel Deradoorian (Dirty Projector) och Jeremy Hyman (Ponytail) gav ut skivan Enter the Slasher House. Det är märklig Halloweenskiva som skiljer sig mycket från Tares vanliga sound. Har du inte lyssnat på Little FangEnter the Slasher House så gör det omedelbart.