Ros – Peaches N Cream

Armani Maleh 00:00 17 Dec 2018

Väntan på Ros debutalbum har varit lång, men är definitivt värd det. Tillsammans med producenten Von Haartman har de lyckats skulptera fram ett helt nyskapande sound.

Den bubblande trapen är byggd med precision och det borde vara alla nya artisters dröm att hitta ett så unikt sound redan vid första albumet. Det tio spår långa albumet präglas av kärlek, målmedvetenhet och självrespekt, i en genial kombination med hennes ärliga och enkla språk. 

Exempel: på Que ringer Lorentz som vill ta med Ros ut för att äta ostron och dricka champagne på Stureplan. Vidare på samma låt ber hon om ursäkt till sin mamma för att hon inte kan komma hem, med anledningen att hon har lagt lönen på skor. Skönt att hon iallafall har gjort sig hemmastadd i sin musik.

Självförtroendet hörs i rösten och märks i den tighta produktionen. Vissa låtar är så gulliga och romantiska att de borde lämna en sockersöt avsmak i munnen men är istället sexiga och osande coola. Alice Deejay ikoniska Do You Think You’re Better Off Alone-hook får nytt liv på avslutande låten Say Yeah, och helt ärligt, vem lyckas med det 2018 om inte Ros.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.