Romare – Home

Sara Berg 21:15 1 Aug 2020

Sedan senaste skivan Love Songs: Part Two har Archie Fairhurst flyttat till den engelska landsbygden och bildat familj. Det hörs. Home är ett mysigt album, där det experimentella och spretiga har ersatts av glad, lugn och livsbejakande soulelectro. Deliverance skulle rent utav kunna fungera som en psykedelisk vaggvisa, medan Highär en somrig trädgårdsfest och You See en avlägsen släkting till Jamie xx. Den sampliga känslan i Heavenpåminner om ett tevespel. Att ljudbilden är mer analog – inspelad på en gammal orgel och pappans tolvsträngade gitarr – bidrar till det varma soundet. Detta är en ung pappaskiva.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.