Rob Zombie - The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy

Christoffer Bertzell 10:00 22 Mar 2021

Amerikanske skräckrockdyrkaren Rob Zombie har på sitt sjunde studioalbum hittat balansen igen. Nog för att det är tvära kast mellan John5s stenhårda metalriff och höghastighets-bluegrass i kombination med 70-talistisk porrfilmsmusik och hippiehyllningar till marijuana, men grunden i mörk industriell metal och cirkusaktiga bluesrock står stadigt. Det osar rent av lite av 1999 års Mr. Bungle-galenskap på California.

Som album står detta nära det starkaste sedan debuten Hellbilly Deluxe. Låtarna är mer genomarbetade i en hittig metal-sinnesstämning som bäddar för nya livefavoriter när den vitale 56-årige musikern och regissören ger sig ut på vägarna igen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.