Riga Tiger - Om du tänker på tiden så går den

Tina Rosenfink 00:00 13 Sep 2019

Riga Tiger har gjort någon typ av konceptskiva om tid. Att göra en skiva med tydligt tema kan vara en hit or miss, lyckligtvis är Om du tänker på tiden så går den det förstnämnda. 

Bandet gör innehåll av vardagen och sjunger om de mest banala måndagssysslorna och små funderingar en kan ha. Grundpremissen och den röda tråden är precis det titeln syftar på, att tiden går och att tänka på det kan vara lika mycket en pina som en tröst. Likt annan realismpop som den Jens Lekman och Vit Päls producerat genom åren, fångar Riga Tiger enkelheten i situationer och omvandlar dem till magi. Musik som denna gör mig till en mer ”närvarande” person, och de små lustigheter på vägen från jobbet får ta lika stor plats som livets stora händelser. Bäst på skivan är Sluta vara vänner, främst för det här textstycket:

Jag åt kalaspuffar när jag kissa

Och mitt kiss luktar kalaspuffar

Kan du gissa vad jag tänkte då?

Att livet kanske inte är så märkligt ändå

Skivans enda minus är Still GBG där bandet tappar sin humor och stilistik, och låter plötsligt som en smörig Oskar Linnros. Undra varför det blev så. Men jag är inte den som är långsint och förlåter missödet, alla kan vi göra fel. Överlag: superfin indiéplatta av Riga Tiger. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!