Riddarna — En annan tid

Christoffer Bertzell 00:42 3 Oct 2017

När Riddarna återvänder 2017 är det med karriärens största kliv då de har framgångsrikt möblerat om deras ganska stökiga rock till en mer ordnad form. Det är fortfarande ett brusigt hopkok av poppig proggrock, postpunk och fuzzig hårdrock, ett sound som också känns igen i de svenska projekten Flykten och Drömriket, men det står klart att bandet har städat upp framför sig mer på detta album.

Både produktionen och låtarna är renare än tidigare. Distortionen har dragits ner till förmån för att lyfta instrumentens melodiska kraft, vilket även lämnar utrymme för sången att breda ut sig ännu mer. De svenska texterna får då en större slagkraftighet, något som verkligen gynnar dem.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.