Rhye – Spirit ep

Sara Berg 09:26 12 May 2019

Det kom en riktigt bra remix-version av Rhyes Blood-skiva förra året, men med den här ep:n är han tillbaka i ett ännu lugnare tempo än på originalet. Här är det körer och piano, massor av piano, tillsammans med mjuk r'n'b och balettlätta, virvlande melodier. Soundet går närmast åt det klassiska hållet och de instrumentala låtarna, som knappt två minuter långa Malibu Nights, den ännu kortare Dark och stråkförsedda Green Eyes är otvivelaktigt skivans höjdpunkter. Sången på de övriga spåren är försiktig och nästan mumlande, som från en nyvaken lover till en annan. Och det är just vad detta är, en mysig, varsam och väldigt vacker kärleksskiva.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott