Rex Orange County - Pony

Sophie Winberg 00:00 29 Oct 2019

Vad jag med säkerhet kan säga om Pony, den tredje fullängdaren från denna sadboy från östra London, är att jag aldrig kommer lyssna på den igen. Inget sticker ut, inget intresserar mig och inga melodier fastnar på hjärnan. 

Jag förstår dock lyssnare med motsatt åsikt. Rex Orange Countys röst är rätt gullig och älskvärd om man på gott humör. Vill man väl är musiken glad, lätt och ung. 

Är man mindre välvilligt inställd låter det som en banal backdrop till en autotunead disney-skådis. Hans röst är barnslig och nasal om man istället är på det humöret. Och det är jag. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!