Refused - War Music

Christoffer Bertzell 00:00 16 Oct 2019

Med War Music tar Refused sig an en anfallares ställning och använder en nära metal-aktig precision i sin hardcore. Detta står i en ganska skarp kontrast till den mer rockigt experimentella och punkiga återkomsten Freedom från 2016. Men det är alltid lika härligt att höra band slå tillbaka med aggression i ett något senare skede av karriären.

Bandet har hållit kvar vid den storartade arenakänslan i sina riff, men gränsar oftast över till mer galet ös än kontrollerat diggande. Samtidigt balanserar de sina hårda attacker med ett genomgående melodiskt hantverk. Tonala fraser bryter emellanåt fram mellan de arga skriken, men om det inte är i Dennis Lyxzéns röst, så är det istället i riffens läckra och medryckande driv.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott