Red Mecca – Truth

Sara Berg 00:00 2 Oct 2019

Red Mecca är ett band som harvar på. Den sammanhållande faktorn är Jan Strandqvist, mest känd från Sundsvalls 80-talspunkscen, medan övriga medlemmar kommer och går. Förra året försvann Frida Madeleine, för att ersättas av Susanne Jonsson på sång. Det har påverkat soundet, som gått mot det bombastiska, droniga, släpiga och mörkt syntiga. Ibland låter det som Björk, ibland som Catatonia. Det är en rätt trist riktning, gothig på det dammiga viset, som något gammalt brittiskt band som brukade hänga i Camden när det var coolt, men som inte insett att den eran är över.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.