Purity Ring - Womb

Tina Rosenfink 09:15 9 Apr 2020

Kanadensiska duon Purity Ring, bestående av Megan James och Corin Roddick, är tillbaka efter fem år. Sedan förra släppet har de skrivit och producerat musik åt bland andra Katy Perry och låtit det egna musikprojektet vila. 

Bandets tidigare släpp har varit något mer experimentella än Womb. Purity Ring står och skvalpar mellan kreativ synthpop och kommersiell klubbmusik. Det är en obekväm kombination som endast kommer tilltala en ung Tik Tok-målgrupp som kommer dra på ett rosaskimrande filter över videon de mimar till. Min analys är att duon hade gynnats av att göra något som är väldigt out there eller fortsätta på Katy Perry-spåret som bevisligen varit framgångsrikt. De storslagna trummorna i kombination med James flickaktiga röst bidrar till en ogenuin slutprodukt. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Myra Granberg - Bara hälften kvar

Förmodligen känner de flesta till Myra Granberg främst genom hennes superhit Tills mitt hjärta går under, en kärleksförklaring tillägnad hennes lillasyster. Låten slog igenom stort och har streamats åtskilliga gånger på Spotify, rättare sagt över 26 miljoner gånger. Och i våras sällskapade Myra Granberg självaste Miss Li på hennes turné och den annalkande sommaren skulle givetvis bjudit på storslagna planer.

Pure X – Rare Ecstacy 2009-2019

Pure X har ägnat sig åt sin drömska shoegaze-americana i över ett decennium nu. Först under namnet Pure Ecstasy, vilket titeln på den här samlingsskivan vittnar om, men nu under det mindre drogrelaterade Pure X.