Purity Ring - Womb

Tina Rosenfink 09:15 9 Apr 2020

Kanadensiska duon Purity Ring, bestående av Megan James och Corin Roddick, är tillbaka efter fem år. Sedan förra släppet har de skrivit och producerat musik åt bland andra Katy Perry och låtit det egna musikprojektet vila. 

Bandets tidigare släpp har varit något mer experimentella än Womb. Purity Ring står och skvalpar mellan kreativ synthpop och kommersiell klubbmusik. Det är en obekväm kombination som endast kommer tilltala en ung Tik Tok-målgrupp som kommer dra på ett rosaskimrande filter över videon de mimar till. Min analys är att duon hade gynnats av att göra något som är väldigt out there eller fortsätta på Katy Perry-spåret som bevisligen varit framgångsrikt. De storslagna trummorna i kombination med James flickaktiga röst bidrar till en ogenuin slutprodukt. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.