Public Service Broadcasting - Every Valley

Patrik Forshage 00:00 12 Jul 2017

Med fri tillgång till BBC:s radioaarkiv har Public Service Broadcasting tidigare tidigare använt autentiska nyhetssändningar och intervjuer för att bygga temaskivor om rymdfart och innovationer. 

Den här gången är de mer jordnära med ett album om gruvindustrin i södra Wales, i dramatiska musikstycken med storslaget arrangerade symfoniorkestrar med mäktigt pukmuller eller lika kraftfulla elgitarrväggar, alltid med smarta elektriska och elektroniska popdetaljer. Intill sina sedvanliga radioröster använder de nu också gästvokalister som James Dean Bradfield och Camera Obscuras Tracyanne Campbell för berätta om gruvnäringens vardag och faror, om dess teknikutveckling och sedemera om dess nedläggning. Du hade ingen aning om gruvnäring kunde vara  så här underhållande.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.