Prong - Age of Defiance

Christoffer Bertzell 00:12 4 Dec 2019

Prong har alltid haft en egen plats i det amerikanska crossover-landskapet av hardcore, punk och 90-talets groove metal. De har även hållit fast vid den till skillnad från många andra som medvetet utvecklats i andra riktningar. 2019 är Prong riffigt och svängigt med en spontan känsla som är enkel och inte överproducerad. Det låter emellanåt som Machine Head gjorde för många år sedan fast med en alternativ rock-aura som kanske inte alltid är så skonsam mot Tommy Victors begränsade röstresurser. Däremot ljuder hans gitarr tajtare, rivigare och hårdare än på länge, vilket snarare får mig att undra varför han spelar så uselt med Danzig numera?

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

David Pagmar - Färgen som målade livet flagnar

David Pagmar har bytt skepnad många gånger. Han debuterade som musiker under artistnamnet Montt Mardié, som sedan bara blev Monty. Pagmar har även vistats i många olika rum, från Grammisuppträdande tillsammans med Lorentz till vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Storkyrkan.

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.