POOLS - You & Us

Anna Bjermqvist 00:00 18 May 2021
Pools bjuder på ett välproducerat debutalbum med soulig americana. Akten påminner mycket om artister som Hozier och Albin Lee Meldau - också Pools sångare Arvid Hällagård har den där klangfulla, mustiga rösten som fyller hela rummet. Duons medlemmar har tidigare sysslat med allt från stoner rock till electronica, och genom en uppenbart god fingertoppskänsla lyckas de förena det bästa från alla genrer på ett unikt bra sätt. Tillsammans med multi-instrumentalisten Fredrik Forell kombineras folkiga toner med värmande inslag av gospel i en ljuvlig kompott med extra mycket feeling
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.