Pom Poko – Cheater

Love Carbin 09:00 5 Nov 2020

Det hyllade norska bandet Pom Poko har släppt nya skivan Cheater, och det är någon slags punkig experimentell konstpop. Det är samtidigt konstigt, extremt och gulligt. Pom Poko karaktäriseras av sina kontraster, för inom loppet av sekunder kan deras låtar växla mellan udda taktarter med distade gitarrer och kärleksfulla intima ögonblick. 

Medlemmarna i norska Pom Poko har studerat jazz, och det märks i musiken. Däremot blir det sällan pretentiöst eftersom glädjen i musicerandet alltid hörs. Titelspåret Cheater inleder skivan, och är också den bästa låten. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.