Pom Poko – Cheater

Love Carbin 09:00 5 Nov 2020

Det hyllade norska bandet Pom Poko har släppt nya skivan Cheater, och det är någon slags punkig experimentell konstpop. Det är samtidigt konstigt, extremt och gulligt. Pom Poko karaktäriseras av sina kontraster, för inom loppet av sekunder kan deras låtar växla mellan udda taktarter med distade gitarrer och kärleksfulla intima ögonblick. 

Medlemmarna i norska Pom Poko har studerat jazz, och det märks i musiken. Däremot blir det sällan pretentiöst eftersom glädjen i musicerandet alltid hörs. Titelspåret Cheater inleder skivan, och är också den bästa låten. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Linus Gxrdfeldt - Animal Tongue

Poeten Linus Gxrdfeldt levererar melodiös och intressant indie-postpunk i sin debut Animal Tongue. Skivan, som är producerad av Mattias Alkberg, har ett artistiskt uttryckssätt som känns väldigt genomtänkt och tilltalande. Multitalangen har tidigare släppt fyra poesiböcker - så inte helt oväntat är texterna riktigt fina. Temat kretsar om vad vi människor gör mot varandra och planeten. 
 

Frankfurt - Frankfurt

I närmare 15 år har den okända trion skapat experimentell musik, som aldrig har fått se ljuset förrän nu. På sitt debutalbum bjuder Frankfurt på en rad verk, som för tankarna både till rastlösheten och saligheten. 

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!