Planningtorock - All Love’s Legal

Love Lagerberg 00:06 10 Feb 2014

All Love’s Legal är faktiskt ett genuspolitiskt manifest, om du vill, annars är det också skruvad och houseig pop som närmast kan liknas vid Caribou, LCD Soundsystem, Laurie Anderson och modernistisk opera. Planningtorock eller Jam Rostron som hon heter i vardagslivet har tidigare remixat och gjort operan Tomorrow, In A Year med The Knife och hennes förra album W gavs ut av New York-labeln DFA. Jam lyckas på sitt nya album med konststycket att göra glad dansmusik som samtidigt är högst tematisk och avhandlar att könet är en lögn och ställer upp andra viktiga frågeställningar. Mer politisk house som denna tack! 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage.