Petter – Skeppsholmen

Adam Jansson 00:03 25 Oct 2016

I samband med att Petter breddar både omfattningen av sitt värv och tematiken i sin musik känns de akustiska samarbetena som ett naturligt steg.

Gamla hits presenteras i ny lättsmält skrud. Det är genomgående organiskt och återkommande stråkdrivet. I dagens Så mycket bättre-tider känns också greppet med refrängtolkningar från andra folkkära artister som ett lyckat drag.

Utöver de nya varianterna på äldre låtar innehåller samlingen också två nya spår, där den främsta behållningen är samarbetet med Linnea Henriksson, Se på mig nu

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.