Petter - Mitt folk

Adam Jansson 00:42 30 Sep 2015

Det som tidigare från Petters sida kändes som ett tappat grepp om den bubblande svenska rapscenen, känns nu som ett fast grepp om de egna rötterna. Vilket är bra, både för Petter och för rapscenens bredd. I en tid med knorrande basgångar och smattrande snares är det uppfriskande med organiska trumarrangemang och tidlös popkänsla. Dock hade nog lite svärta gjort albumet gott. Dryga timmen av ”fira livet” blir väl ensidigt. Kanske skulle Petter ha riktat fler spår i linje med kontraststyrda energiknippet Kall vinter, anförd av Sabina Ddumbas underbara refräng, men då hade förmodligen den nyfunna poppubliken fallit ifrån i strörre utsträckning. 

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.