Petter - En räddare i nöden

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 05:00 8 Apr 2010

Vad gör en rappare bra? Är det karisma, humor, melodikänsla, förmåga att berätta en historia, ett gripande livsöde, kaxighet, hårdhet, nakenhet? En bra rappare har en eller flera av de egenskaperna. Petter, den gamle skidåkaren från Södermalm, har ingen av dem. Istället har han bitterhet. Men när han låter denna känsla löpa helt fritt, i nattaxifärden Stockholm brinner (inte) igen, blir hans förakt och paranoida vilsenhet faktiskt en tillgång. Han blir så osympatisk att han känns sorglig och mänsklig. I övrigt är skivan en enda lång gäspning.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.