Peter Morén och David Shutrick - En åldrande befolkning

Sophie Winberg 00:00 25 Nov 2019

Peter Morén, känd för de flesta från Peter Bjorn and John, lyssnade på David Shutrick när han var 15 år och gick i nian. När de två musikerna många år senare satte sig ner för att skriva musik tillsammans i Davids kök var det först tänkt att den skulle skrivas åt andra. Men de två trivdes så bra i varandras kreativa sällskap att de bestämde sig för att ge ut musiken själva.

Det är ingen platta som kommer att slå streaming-rekord eller fylla Globen, men det är ett harmoniskt musikaliskt samarbete mellan två personer någonstans mellan popmusiker och trubadurer, som hjälpt varandra att få ner sina tankar på papper. Relaterbara tankar och fina vardagsobservationer till ett lågmält komp, varken mer eller mindre än så. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.