Peter Morén och David Shutrick - En åldrande befolkning

Sophie Winberg 00:00 25 Nov 2019

Peter Morén, känd för de flesta från Peter Bjorn and John, lyssnade på David Shutrick när han var 15 år och gick i nian. När de två musikerna många år senare satte sig ner för att skriva musik tillsammans i Davids kök var det först tänkt att den skulle skrivas åt andra. Men de två trivdes så bra i varandras kreativa sällskap att de bestämde sig för att ge ut musiken själva.

Det är ingen platta som kommer att slå streaming-rekord eller fylla Globen, men det är ett harmoniskt musikaliskt samarbete mellan två personer någonstans mellan popmusiker och trubadurer, som hjälpt varandra att få ner sina tankar på papper. Relaterbara tankar och fina vardagsobservationer till ett lågmält komp, varken mer eller mindre än så. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.