Peter Morén och David Shutrick - En åldrande befolkning

Sophie Winberg 00:00 25 Nov 2019

Peter Morén, känd för de flesta från Peter Bjorn and John, lyssnade på David Shutrick när han var 15 år och gick i nian. När de två musikerna många år senare satte sig ner för att skriva musik tillsammans i Davids kök var det först tänkt att den skulle skrivas åt andra. Men de två trivdes så bra i varandras kreativa sällskap att de bestämde sig för att ge ut musiken själva.

Det är ingen platta som kommer att slå streaming-rekord eller fylla Globen, men det är ett harmoniskt musikaliskt samarbete mellan två personer någonstans mellan popmusiker och trubadurer, som hjälpt varandra att få ner sina tankar på papper. Relaterbara tankar och fina vardagsobservationer till ett lågmält komp, varken mer eller mindre än så. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet.