Peter Morén och David Shutrick - En åldrande befolkning

Sophie Winberg 00:00 25 Nov 2019

Peter Morén, känd för de flesta från Peter Bjorn and John, lyssnade på David Shutrick när han var 15 år och gick i nian. När de två musikerna många år senare satte sig ner för att skriva musik tillsammans i Davids kök var det först tänkt att den skulle skrivas åt andra. Men de två trivdes så bra i varandras kreativa sällskap att de bestämde sig för att ge ut musiken själva.

Det är ingen platta som kommer att slå streaming-rekord eller fylla Globen, men det är ett harmoniskt musikaliskt samarbete mellan två personer någonstans mellan popmusiker och trubadurer, som hjälpt varandra att få ner sina tankar på papper. Relaterbara tankar och fina vardagsobservationer till ett lågmält komp, varken mer eller mindre än så. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om.