Peter Matthew Bauer - Liberation!

Patrik Forshage 00:00 24 Jun 2014

Med den självförklarande I Was Born In An Ashram som avstamp använder Peter Matthew Bauer sitt första soloalbum till att göra upp med sina kvasireligiösa uppväxtförhållanden i ett hippiekollektiv. Därifrån har forne The Walkmen-basisten stulit med sig bjällror, sitar och demokratiska alla-sjunger-tillsammans-körer för att hantera på sitt eget sätt. Men först när han kastar allt sådant på sophögen till förmån för punkig New York-attityd a la Jesse Malin, Garland Jeffreys eller David Johansen blir det riktigt bra, och Latin American Ficciones och You Are the Chapel är klassisk NYC-rock i all sin prydnad.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.