Peter Bjorn and John – Endless Dream

Tina Rosenfink 00:00 13 Mar 2020

Peter Bjorn and John firar 20 år som band och släpper skivan Endless Dream som en födelsedagspresent. Under de två decennierna har de varit väldigt produktiva, och detta verk blir bandets nionde fullängdare. Arbetet med Endless Dream tog vid direkt efter releasen av förra skivan Darker Days, som var ett album där trion sökte sig tillbaka dit allt en gång började. 

Peter Bjorn and Johns nya musik är fortfarande trygg och familjär, och den lekfullhet som bandet är kända för träder tydligt fram. Men trots det är inte musiken bakåtsträvande. På Endless Dream har de repat och spelat in allting tillsammans men skiljde på sig i postproduktionen. De fick alla ansvara för några låtar var och sedan visa upp resultatet för varandra. Singlarna som släppts har varit Peters Reason To Be Reasonable, Björns Rusty Nail och Johns Idiosyncrasy. Mina favoriter på skivan är Drama King och Endless Reruns men vem i trion som står bakom just dem låter jag förbli osagt. Ni kanske kan gissa?

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.