Peter Bjorn and John - Darker Days

Patrik Forshage 00:00 19 Oct 2018

När Peter Bjorn and John återvänder till sina rötter och ger varandra fritt utrymme på ett album när låtskapandet skett individuellt och fördelats jämlikt mellan medlemmarna blir resultatet naturligtvis spretigt. 

Peter Morén ligger bakom smart bubbelgumpop som One for the Team och vemodig pop med Jakob Hellman-suggestiv frasering i illavarslande Dark Ages om global uppvärmning. John Eriksson rör sig mellan att med verktyg som en dov New Order-bas och falsettsång bygga en upptempohit i Every Other Night och åtta minuter av sakrala stämningar som för tankarna till Lou Reeds Berlin i mäktiga Heaven and Hell. Björn Yttling använder hårt processade röster i Gut Feeling, som är utsökt pop från en musiker som som kan sin r’n’b. 

Men trots att det drar i olika riktningar finns en röd tråd och en sammanhållen själ i Peter Bjorn and Johns musik, och även separerade från varandra gör de typiska bandhits som barockpopen i Living A Dream och den subtilt dansanta Sick and Tired

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

HBJ - Fuck It

Trots att HBJs första singel Dreams gick under radarn för många har jag inte kunnat släppa honom. Presentationen hintade om att något stort var på väg att hända i Uppsala. I ljuset av debut-EPn Fuck It så undrar jag varför Sverige inte har upptäckt HBJ än.