Peluché - Unforgettable

Armani Maleh 00:00 7 Oct 2018

Unforgettable gör Peluché det de gör bäst. Trion jammar sig igenom 10 spår omgivna av jazziga trummor och latinflörtande gitarrslingor. Det organiserade kaoset tar sin rättmätiga plats här för musiken kommer från alla håll. Det påminner mig om när jag var yngre och spelade bas i en jazzensemble på kulturskolan. Inte för att vi var i närheten av färdighet som Peluché så är det lite samma koncept. Ibland var de grundläggande takterna så bekväma att man lätt zonade ut, innan man återfår fokuset igen för att saxofonisten till vänster om en råkar lägga en sjuk improvisation. Lite så är det att lyssna på Unforgettable, där titelspåret och låten Keep Making Me Happy är de där guldklimparna som får en att fokusera igen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.