Paulina Palmgren – Paradiset och jorden

Love Carbin 00:00 24 Nov 2020

Paulina Palmgren kommer med sitt andra album Paradiset och jorden. Ett väl valt namn, för det är just i kontrasten mellan paradiset och jorden som musiken befinner sig. Och mellan drömmen och verkligheten, mellan naturen och klubben, och mellan harpor och syntar. 

Jag slås av något när jag lyssnar på albumet, nämligen att mer svensk musik borde vara exakt så här. Det är intima och vackra texter på svenska (!) tillsammans med spännande ljudvärldar. Lyssna till exempel på Allt som tar dig ner på jorden: här blandas harpa och flöjt med klubbiga syntar – i teorin är det ganska pretentiöst, men i praktiken är det både roligt och snyggt. 

Skivan landar aldrig i någon slags förutsägbarhet, utan fortsätter att överraska hela tiden. Från låten Lämnar och lämnas här som närmast låter som om typ FKA Twigs skulle sjunga på svenska, till den intima acapellalåten Mulen majhimmel som låter som något det svenska folkmusikbandet Kraja skulle göra. Trots hennes breda inspirationskällor har Paulina Palmgren på något sätt gjort ett album där allt klickar. Det är poetisk, eklektisk, och spännande pop när den är som bäst.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner