Pärlor vi missat: Yves Tumor – Heaven To A Tortured Mind

Morgan Storesund Skarin 10:13 27 Dec 2020

Yves Tumor tog steget från experimentalistisk undergroundartist till expressionistisk rockikon med Heaven To A Tortured Mind. Han har gått från elektroniska domedagsproduktioner till svettiga gitarrsolon och pampiga blåsar. 

Albumet är en spännande blandning mellan frisläppt 70-talsfunk och alternativ 90-talsrock. Yves Tumor lyckas föra tankarna till både Funkadelic och Radiohead i ett snäpp. På rocksoul-balladen Kerosene sjunger Tumor en känslosam duett med RnB-artisten Diana Gordon. Den gnissligt desperata gitarren tar ton tillsammans med duons klagosång på ett helt briljant vis. På inledande Gospel For A New Country lyckas Tumor blanda pompösa tongångar med punkig rock. Det är utmanande, starka känslor och funkigt groove. För de som söker efter framtidens sound – Yves Tumor har svaret.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kiwi Jr. - Cooler Returns

Jag har börjat tröttna på band med DIY-stämpeln. Det finns inget tråkigare än band med dåligt skrivna låtar som försöker dölja det faktumet bakom skräniga gitarrer och fula sångröster. Ibland har dom någon kul textrad, oftast inte. Snark. 

Lil Skies – Unbothered

Lil Skies största idol är Lil Wayne och det hörs. Rapparen erbjuder likt sin idol hiphop på trapbeats och autotune. Båda med en röst, varken gnällig eller aggressiv utan någonstans mittemellan. Deras röster ligger som ett ludd över de tunga basgångarna och smattrande 808-trummorna. Vad som skiljer rapparna åt är det där lilla extra. Det där lilla extra som Lil Wayne har, och Lil Skies saknar. 

 

Therion - Leviathan

För att vara så pass etablerat som Therion är arbetar de i en högst perifer miljö, bortom trender och regler. Det gör det svårt att veta vad man ska förvänta sig av bandledaren Christofer Jonssons gotiska symfoniska operametal. Men inför denna sjuttonde fullängdare var ambitionen uttalad att ta fram Therions mer ”hittiga” stunder.

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är.