Pärlor vi missat - CityGirls - Girlcode

Sophie Winberg 00:00 19 Dec 2018

Det höll på att bli pannkaka av City Girls raketkarriär innan den ens riktigt börjat. Efter att de tidigare i år featureat på Drakes hit In My Feelings stötte de på en mindre motgång - ena halvan av duon dömdes för grov identitetsstöld och riskerade tio år i fängelse. 

Att vara bästis med Drake hjälpte i rätten, och J.T fick både kortat straff och lyckades putta fängelsevistelsen 30 dagar framåt, eftersom den skulle börjat  samtidigt som de landat en spelning på BET Awards.

Girlcode är full av extremt nutida rap, moderna beats och texter om stenhårda kvinnor jag inte kan relatera till alls. Självklart inklusive inspelade samtal från fängelsetelefoner, som ju inte skadar bandets street-cred om man säger så.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt. 

Madonna - Madame X

Madonnas påverkan på modern pop bör inte underskattas. Jag blastar lika gärna Like A Prayer på högsta volym i bilen som vem som helst, 30 år efter att låten först släpptes. Men det finns också något så ängsligt med hennes person, som snarare styrt bilden jag har av artisten.